Oldalak

2012. június 21., csütörtök

Grillezett csirkemell gombás-camembert-es rétesbatyuval és vörös áfonya szósszal (Szega Foods játék)


A Szega Foods egy kreatív receptversenyt rendezett nemrégiben. A játék lényege az volt, hogy a Szega Foods saját márkás termékeiből a következőkből legalább 3 dolognak szerepelnie kellett az általunk megalkotott ételben:
  • sajtok
  • fűszerek
  • olívaolajok
  • lekvárok
  • balzsamecetek
Na, ezekből kellett "kabátot" készíteni!

A camembert jutott legelőször eszembe mint alkotóelem, ezt a férjem nagyon szereti, de eddig még csak rántott változatban készítettem el. A többi pedig már jött magától... A végeredmény jónak ítéltetett a tesztalany által, valamint a Szega Foods szakmai zsűrije szerint is, mivel bekerültem az első 10-be, és ezzel nyertem egy belépőt az OTP Klub Gourmet Fesztiválra. A zsűri tagjai: Farkas Viktória, Gyepes Gabojsza és Havas Dóra gasztrobloggerek voltak.

Hozzávalók:
4 főre

4 szelet csirkemellfilé
22,5 dkg Camembert Liguel
8 db réteslap
25 dkg csiperke gomba
20 dkg aszalt vörös áfonya
vörösbor
2-3 evőkanál erdei gyümölcs lekvár
1 teáskanál étkezési keményítő
olívaolaj
őrölt feketebors, só, kakukkfű, sültcsirke fűszer
csipetnyi őrölt gyömbér, őrölt szegfűszeg és fahéj
pár szál snidling vagy újhagyma szára
egy-két teáskanál tejföl

Elkészítés:

A gombát tisztítás után apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon megpároljuk. Sóval, őrölt feketeborssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ha a levét elfőtte, levesszük a tűzről, és félretesszük, amíg nem kerül sorra.
A megtisztított csirkemellfiléket bedörzsöljük sültcsirke fűszerrel, kicsit állni hagyjuk.
Ezalatt elkészítjük a rétesbatyukat. Kikeverünk egy-két teáskanál tejfölt olajjal, ezzel fogjuk megkenni a réteslapokat. Kiterítünk egy réteslapot, félbehajtuk, megkenjük a tejfölös olajjal, majd ismét félbehajtjuk, így egy negyed réteslap marad a batyu készítésére. A négyzet közepére elhelyezünk egy camembert darabot, majd rákanalazunk a gombából, és felhatjuk a négy sarkát, összekötjük snidlinggel.





Így járunk el a maradék 7 batyunál is. Tűzálló tálba sorakoztajuk a batyukat, és aranybarnára pirítjuk őket 180-190 fokos előmelegített sütőben.
Amíg sülnek a batyuk, elkészítjük az áfonyaszószt. Az aszalt áfonyát egy lábasba tesszük, felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az erdei gyümölcs lekvárt, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel. Felforraljuk,  majd egy teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük. A szószt melegen tartjuk tálalásig.

A hússzeleteket kevés olívaolajon grillserpenyőben megsütjük. Addig elkészül a rétesbatyu is.

A grillezett csirkemelleket 2-2 db rétesbatyuval és az aszalt vörös áfonya szósszal tálaljuk.




6 megjegyzés:

  1. Gratulálok:) És köszönöm még egyszer:) Nemsokára találkozunk:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen:-)! Igeeeeen, már nagyon várom!

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy teller-cake:-)!

      Törlés
  4. Gratulálok:) Nagyon jól néz ki:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Helga! Ízlett is, bár én a camembert-rel kissé hadilábon állok!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...