Oldalak

2013. február 10., vasárnap

Farsangi szelet


Tavaly valamikor a farsangi időszakban sütöttem meg ezt a finomságot. Fogalmam sincs, miért ez a neve, de ha már farsangi, akkor jöjjön most! A recept az egyik Csábító házi sütemények c. könyvemből származik. A tésztája tulajdonképpen egy omlós/linzertészta, nagyon ízletes lesz végeredmény.

Hozzávalók:

Tésztához:

    30 dkg finomliszt
    25 dkg vaj/ Rama
    1 cs sütőpor
    1 db tojás
    2 ek cukor

Töltelékhez:

    25 dkg cukor
    25 dkg darált mandula (vagy dió)
    1 tk őrölt fahéj
    1 db citrom
    5 dkg mazsola (az enyém mazsola nélküli változat)

Tetejére:

vaníliás porcukor

Elkészítés:
  
    A vajat/a margarint a liszttel, sütőporral, tojással és cukorral jól eldolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk a lapokat tepsi nagyságúra (21*31 cm), az egyiket a tepsibe tesszük, amit előtte zsiradékkal megkentünk, és liszttel megszórtunk.



    A cukorból és a citrom levével sűrű szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a darált mandulát, az őrölt fahéjat, a tisztított mazsolát és a citrom reszelt héját.



    Ezt a tölteléket az alsó tésztalapra tesszük, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Villával megszurkáljuk, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük.



    Tetszés szerint szeleteljük, és vaníliás porcukorral bőven megszórjuk.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, biztos ki fogom próbálni dióval! Köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. Ma megsütöttem, és nagyon finom lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ditti! Köszönöm szépen, és nagyon örülök, hogy nyújtót ragadtál a fotó láttán. Ha gondolod, el is küldheted nekem mail-ban, vagy a fb oldalamra felteheted a süti fotóját! Szép hétvégét kívánok!

      Törlés
  3. :) a blogomra is feltöltöm majd, természetesen a blogodat forrásként megjelölve. Megkereslek facebookon is, és oda is elküldöm majd a fotót! :) Még egyszer nagyon köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...