Oldalak

2012. augusztus 11., szombat

Amerikai palacsinta



A palacsinta nálunk nagy kedvenc a gyerekek körében, viszont az amerikai változattal még nem mertem  előrukkolni. Az idei Valentin-napon aztán ezzel kedveskedtem nekik, és hál' Istennek, "átment" a szűrőn: vagyis felkerült a válogatósom étlapjára! Juhhé, ennek nagyon lehet örülni, mert inkább szűkülni szokott az a halmaz, ami az általa jó étvággyal elfogyasztott étkeket tartalmazza.

Hozzávalók:

Kb. 13 db szív alakú és 10 db 10 cm átmérőjű kör alakú palacsintához

30 dkg tejföl
3 db tojás
2 ek. cukor
csipet só
fél csomag sütőpor (6 g)
20 dkg finomliszt
napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük. A habot és a tejfölös részt óvatosan összeforgatjuk. A lisztet és a sütőport jól elkeverjük, és szitálva a masszához adjuk.




Olajozott forró serpenyőben 3-4 mm vastagon (ki hogyan szereti) elkenjük a masszát, majd ha az alja megsült, akkor lapáttal vagy spatulával megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Ha formákat használunk, akkor érdemes azoknak az oldalát is megkenni olajjal, hogy könnyebben le tudjuk emelni a formát a fordítás előtt.




Nálunk egyesek porcukorral meghintve fogyasztották, a többiek némi házi lekvárral kenegetve kérték a tányérjukra. Ezenkívül természetesen bármi kerülhet rá, amihez kedvünk támad: nutellával, juharsziruppal, karamellás öntettel locsolhatjuk meg stb.

A palacsinta receptjét a Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye c. könyvemben találtam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...